Всяко момиче мечтае за перфектната сватба, но малцина изживяват приказката, за

...
Всяко момиче мечтае за перфектната сватба, но малцина изживяват приказката, за
Коментари Харесай

Топ 15 на най-скъпите сватби

Всяко момиче мечтае за съвършената женитба, само че малко на брой изживяват приказката, за която копнеят. Разбира се, има и късмтелии, които не щадят пари нито за тоалети, нито за лакомства, нито даже за дарове за посетители. YANDEX показва 15-те най-скъпи сватби в света, предаде БГНЕС.

Сватбата на Джордж Клуни и Амал Аламуддин се състоя във Венеция и коства на младоженците 4,6 милиона $. 95 стаи бяха резервирани за гостите в хотел Cipriani, които бяха почерпени с шампанско за 50 хиляди $ и водка за 80 хиляди $. Роклята на булката струваше 380 хиляди $, а цветята за декорация на събитието - четвърт милион.

Сватбата на Уейн Рууни и Колийн Маклафлин се състоя в стеснен кръг от 64 души и коства 7,7 милиона $. Церемонията се проведе в 330-годишна вила в абатството на Червара в Италия, до където гостите стигаха с пет наети частни самолета.

Сватбата на някогашния Facebook управител Шон Паркър и Александра Ленас се организира в един от най-живописните региони на Калифорния - Биг Сур и приличаше на приказка. Мястото за тържеството беше хотел, ситуиран в гора с вековни дървета. За да основат подобаваща атмосфера, са построени украшения - водопади, мостове, езера, солидни дървени маси, сложени сред дървета, огромни врати, през които гостите като че ли навлизат в различен свят. И макар че някой може да попита: " Защо да харчите луди пари за цялата тази романтика? ", няма подозрение, че тази женитба ще влезе в историята с изхарчените 7,7 милиона $.

Джъстин Тимбърлейк и Джесика Бийл похарчиха 7,8 милиона $. Церемонията се състоя в Италия. Булката носеше розова рокля и дълъг воал, съгласно слуховете, на стойност 100 000 $. Защо Италия беше определена за сватбата? Първо, там е доста красиво, и второ, Джъстин и Джесика обичат локалната кухня. Гостите се почерпиха с омари, мини салати от капрезе, пържоли и лаврак. Младоженците също желаеха всички 150 посетители да не помнят за всекидневието и да се усещат като на отмора.

8,1 милиона $ струваше сватбата на наследника на султаната на Бруней Ал Мухтади Бил и неговата 17-годишна брачна половинка на Швейцария Сара Сале блесна в дословния смисъл на думата. Букетът на булката е бил направен от златни влакна и диаманти. Младите се движеха със златния Ролс-Ройс на султана на Бруней. Сред гостите на сватбата бяха главите на азиатските страни. Годежът се състоя единствено месец откакто двойката се срещна. След сватбата брачната половинка на султана, макар първокласния си и комфортен метод на живот, приключи с отличие университета в Дарусалам и получи тапия по администрация и обществена отбрана.

Сватбата на Сена Агоглу и Мустафа Киркал е считана за една от най-скъпите в Турция. Тя се състоя в двореца на Цираган, където за младоженците беше нает апартамент на стойност 50 000 $. 8,6 милиона струваше цялата забава на фамилията.

Сватбата на холивудската двойка Ким Кардашиян и Кание Уест беше проведена с величествен обсег. Роклята на Ким беше на стойност половин милион $, 400 хиляди $ за украса на мястото на сватбата, 7 хиляди $ за торта, 65 хиляди за прическа и грим. Обще звездите похарчиха 12 милиона.

Поредната женитба на султана на Бруней Абдул Малик с Даянгку Раабиатул събра 5 хиляди посетители и беше в стила " Хиляда и една нощ ". Всички пирували в замък с 1788 стаи. Принцът и невестата бяха облечени в облекла, бродирани с същинско злато, а букетът на булката е изработен от скъпоценни камъни. Обувките й също бяха украсени с диаманти и злато. Тиарата на булката беше обсипана с диаманти и големи изумруди с размерите на грозд. Събитието струваше 31 милиона $ (227 478 000 рубли).

Сватбата на Анджела Бейби (истинското име на звездата Анджела Йонг), известна като китайската Кардашиян и артиста Хуанг Сяоминг, не може да се назова нищо друго с изключение на превъзходна. Годежният пръстен на Анджела от бижутерийна къща Chaumet коства на брачна половинка й 1,5 милиона $. Булката поръча роклята от Dior, която лиши 5 месеца, с цел да бъде приключена. На сватбата участваха 200 посетители, които бяха признати в една от най-големите конгресни зали в Шанхай. Залата, в която се състоя тържеството, беше декорирана в баснословен жанр. Зад младоженците се появи триизмерно изображение на палат на Дисни, стотици хиляди розови, лилави и неонови светлини украсяваха стените и таваните на постройката, а масите бяха отрупани с цветя. Младоженците похарчиха 33 милиона $ за тържеството.

Сватба, почтена за кралското семейство, коства 34 милиона $.Това беше церемонията на Кейт Мидълтън и принц Уилям. Роклята на херцогинята на Кеймбридж коства 434 хиляди $. Сред поканените бяха членове на английската кралски двор, повече от 40 членове на кралски фамилии от целия свят, десетки държавни глави и доста известни персони. Пръстенът на Кейт е изработен от бижутерите на марката Wartski от уелско злато, който кралицата подари на Уилям малко след годежа му. Главата на булката беше украсена с същинска фамилна светиня - диамантената тиара на кралица Елизабет II от 1936-а, над която беше драпирана ръчно направен дантелен воал, а в ръцете й беше обаятелен букет от момина сълза.

Ваниш Миттал и Амит Бхатия пръснаха 58 милиона $ за своята женитба. Родителите на Ваниш демонстрираха на света какво е същински ориенталски разкош и го направиха в Париж. Празненствата продължиха шест дни. Само от Индия 12 боинга транспортираха гостите, които бяха повече от хиляда. 600 стаи на хотел Le Grand Continental бяха наети за гостите. На приземния етаж, трансфорат в салон за хубост, се предлагаха особено наети фризьори, гримьори и експерти по обличане на сари. Всеки посетител получи като подарък торбичка от Прада или Гучи с бижута. Самата сватбена гала се състоя в замък в покрайнините на Париж, Во-ле-Виком, издигнат в средата на 17 век. Младите бяха поздравени с фойерверки, неестествен дъжд, символизиращ благословията на боговете на дъжда, и цветно осъществяване. Специална изненада за булката беше осъществяването на Кайли Миноуг - бащата особено предложения обичаната певица на щерка си.

Мукеш Амбани и Аджай Пирамал съумяват да похарчат 100 милиона $ за сватбеното си празненство. И тази индийска женитба продължи 5 дни и нощи. За гостите, измежду които бяха доста известни холивудски и боливудски артисти и актриси. Специално за младоженцитге пя Бионсе и слуховете настояват, че получила хонорар от 6 милиона $ за осъществяването си. Всички 2 хиляди посетители бяха отведени до мястото на празнуване от 100 частни самолета. Гостите се настаниха в пет наети петзвездни хотела. В допълнение, за всеки посетител бяха готови дарове и диамантени гривни от Dolce & Gabbana.

Сватбата на принцеса Даяна и принц Чарлз е на стойност 110 милиона $. Тази кралска церемония се смята за най-скъпата женитба в света, а в пресата е наречена „ сватбата на века “. Само за сигурността бяха изхарчени 600 хиляди $. Роклята на Даяна беше украсена с 10 000 перли, бродирани на ръка, дантели и пайети и имаше шлейф дълъг съвсем осем метра. Тоалетът е шит във шест заводи и по-късно събран в едно в особено ателие. Обувките на булката също заслужават внимание. Те бяха направени от коприна и слонова кост и украсени със 132 перли и пайети. Отнели са пет месеца, с цел да бъдат направени. Сватбеният ден е разгласен за народен празник в страната.

Лолита Авдолян и Гаспар Османов харчат голямата сума от 680 милиона $ за една женитба. Още една от най-големите сватби на десетилетието се състоя през 2017-а. Става дума за сватбеното празненство на Гаспар Османов, чийто татко Алберт Авдолян беше 123-и в листата на Forbes за същата година. Явно бащата на Гаспар в действителност искаше да надмине сватбата на Гуцериев по обсег. Тържеството се организира в Лос Анджелис в залата, където годишно се връчват Оскарите. Затова празникът беше проведен под формата на награди „ Оскар “. Според списание Starhit на всички поканени посетители са изпратени специфични подаръчни пакетчета, които съдържат игрални чипове, скъпи писалки от злато, щипки за пари и други настоятелен материали. Но уловката в подаръците бяха статуетките „ Оскар “. Също по този начин, всеки подарък имаше златни пръчки с имената на младоженците. Естествено, младоженецът не пестеше за възнаграждения на артистите, като предложения на сватбата както съветски, по този начин и задгранични звезди от шоубизнеса. Общо над 810 хиляди $ бяха изразходвани за отдаване чартърен на залата, притежател на „ Оскар “ и за хонорарите на артистите. Но макар невероятните разноски, съгласно задгранични изявления, цената на тържеството не надвиши 580 милиона $. Така че Османов не би могъл да надмине цената на сватбата на Хадиджа и Саид Гуцериев.

Хадижа Ужахова и Саид Гуцериев печелят първото място с 1 милиард $, изхарчени за сватбата им. На церемонията на сина на ингушкия милиардер Михаил Гуцериев гостите забавляваха Дженифър Лопес,Стинг и Енрике Иглесиас. Роклята за булката беше поръчана във Франция и тежеше 25 кг. Залата, в която се състоя тържеството, беше украсена с голям брой свежи цветя (според специалисти, такива композиции костват към 200 хиляди $. Събитието се състоя в ресторант Сафиса в Москва, а по-късно продължи в Лондон, където Елтън Джон и Бионсе пяха за младоженците и техните посетители.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР